Bookmark and Share


Kakkukuvien käyttöohjeet


Syötävä kakkukuva - Säilytys ja käyttö

LUE NÄMÄ OHJEET ENNEN MINIGRIP-PUSSIN AVAAMISTA.

Mikäli olet tilannut pelkän kakkukuvan ja teet kakun itse, sinun tulee ottaa huomioon muutama seikka jotta kakkukuva säilyy mahdollisimman pitkään, mahdollisimman hyvänä. Lue nämä ohjeet tarkasti ja noudata niitä jotta lopputuloksesta tulee täydellinen :)

(Älä usko mahdollisesti muita netissä näkemiäsi kakkukuvien käyttöohjeita, sillä kakkukuvia valmistetaan useista eri materiaaleista ja niiden käyttöohjeet eivät välttämättä sovellu meillä tehtyihin kakkukuviin)

1. Säilytä kakkukuva siinä minigrip-pussissa jossa se sinulle toimitetaan aina siihen asti, kunnes olet valmiina asettamaan sen suoraan kakun päälle. Älä siis avaa pussia edes hetkeksi, taita tai muutoin sen erityisemmin kääntele tai vääntele kuvaa, vaan säilytä se lasten, kotieläinten ja auringon ulottumattomissa, huoneen lämmössä siihen asti, kunnes kakun tekeminen on siinä pisteessä että olet valmis laittamaan kuvan kakun päälle.
(Kuvat eivät sinällään mene ajan kanssa huonoksi, ainoa heikkous on kuvan kuivuminen, joka alkaa tapahtua noin viikon-parin kuluttua kuvan tulostamisesta. Tämänkin jälkeen kuvaa voi siis käyttää, mikäli se säilyy ehjänä)

2. Käsittele kakkukuvaa aina puhtain ja kuivin käsin.

3. Itse kakkukuva on kiinni valkoisessa taustapaperissa, poista taustapaperi ennen kuvan laittoa kakun päälle. Mikäli taustapaperi ei tunnu lähtevän irti helposti ja kuva alkaa mahdollisesti repeämään, niin anna kuvan "kuivua" huoneen lämmössä (ilman minigrip-pussia) jonkin aikaa. Tarkastele kuvan kuivumista/irtoamista esim. 10 min välein. Mikäli taas kuva tuntuu kuivalta, (kuvan reunat alkavat nousta ylöspäin) niin käsittele kuvaa tällöin erityisen varoen ja aseta se mahdollisimman pian alla esitettyjen ohjeiden mukaan sopivalle alustalle.

4. Kakkukuva ei tykkää kosteasta pinnasta, joten kuvaa ei tule laittaa kermavaahdon eikä myöskään suoraan kostutetun, vetisen tai liivatteella koristellun kakun päälle, koska kuva alkaa "sulamaan" ja menee pilalle/suttuiseksi. Pinnan johon kakkukuva asetellaan olisi hyvä olla tahmea, siispä parhaat tavat saada kuva pysymään hyvänä ovat seuraavat:

   a) Kauli sokerimassasta, mantelimassasta tai marsipaanista kuvan kokoinen ohut
   levy ja aseta kuva sen päälle. Kaulimisen apuna voit käyttää tomusokeria. Mikäli
   massan pintaan jää paljon tomusokeria eikä kuva tunnu tarttuvan siihen, voit
   kosteilla käsillä pyyhkiä massan pinnan uudelleen nihkeäksi ennen kuvan
   laittamista (huom! ei märäksi - ja muista ettet käsittele kuvaa märillä käsillä!).

   b) Kuvan alla toimivat hyvin myös sekä voi- että sokerikreemi. Levitä kreemi
   lastalla ohueksi tasaiseksi pinnaksi kakun päälle.

    Ohjeita kreemien ja mantelimassan valmistamiseen löydät tästä.

5. Laita kuva kakun päälle noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Näin kakkukuva pehmenee sopivasti ja sitä on helppo leikata. Säilytä kakku viileässä tarjoiluhetkeen asti. (Voit laittaa kuvan kakun päälle aiemminkin, jos olet varmistunut että pohja on oikein tehty ja kuva säilyy siinä hyvänä. Oikeintehdyllä alustalla kuva pysyy hyvänä useita päiviä - eri asia on milloin itse kakku menee pilalle :)

6. Mikäli teet kakkukuvan ympärille kermavaahtopursotuksen, pursota kermaa mahdollisimman vähän itse kuvan päälle. Näin vältyt myös siltä, että liian vetinen kerma suttaisi kuvaa.

(Mikäli kuva haalistuu kakun päällä on jokin asia tehty väärin. Oikein käytettynä kuva pysyy kakun päällä virheettömänä useita päiviä.)


Kaipaatko lisää ohjeistusta?

Mikäli jokin ohjeen kohta tai joku muu kakkukuvan käyttöön liittyvä asia askarruttaa, ota yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen: info@valokuvakakkuun.fi. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymysiin.